Det är Gabriel Francke Rodau som har fått jobbet. Han börjar 16 november och kommer att ingå i Sverige-vdn Jonathan Petterssons ledningsgrupp.

Gabriel Francke Rodau var kommunkitationschef för Swedbank fram till 2019 och har sedan dess jobbat som kommunikationsrådgivare i egen regi och för  byrån Hallvarsson & Halvarsson samt inlett en karriär som författare och debuterat med Leon bok.

 

Hur gick det till?
–  Jag har egentligen inte letat efter en anställning utan har varit ganska nöjd som egenförtagande konsult och författare. Sedan träffade jag på lite folk på Noa och förstod att de sökte en kommunikationschef för en ny roll för Sverige. Och det var en för spännande att tacka nej till, säger Gabriel Francke Rodau.

Du har inlett en karriär som författare, men återvänder till kommunikationsbranschen?
–  Jag tycker att det är otroligt kul och spännande att jobba med kommunikation, givet att det händer så mycket i fältet och i näringslivet. Så det är kul att ha ett ben i varje värld, säger Gabriel Francke Rodau och berättar att nästa roman kommer i mars 2023.

–  Den är mer eller mindre klar. Den handlar om ett syskonpar som sitter vid sin mors dödsbädd.

Vad ska du uträtta på Noa?*
 – Den ena delen är att fortsätta att bygga Noas varumärke i Sverige. Den andra delen är att jobba med Noas åtta byråer, med allt från varumärkesfrågor till kommunikation. Förhoppningsvis ska jag även kunna delta i en del kunduppdrag.

Vad får du för lön?
–  En marknadsmässig lön, tror jag.