Så ska Anna Serner styra Prime
I årets Almedalsveckan (2024) sökte Krister Nilsson i Primes partnergrupp upp Anna Serner under ett seminarium som hon modererade för Skanska, Medieakademin och Novare.
– Han kom fram till mig och frågade om jag inte ville prata med dem, kanske gå in som advisor, det var väldigt löst. Så vi sa att vi skulle höras efter sommaren.
För et par veckor sedan tog Prime en ny kontakt.
– Först då förstod jag vad det handlade om, att ledningen faktiskt skulle köpa ut byrån, att det skulle bli en riktig omstart. Och jag förstod att det var en ordförande de var ute efter. Det lät ju onekligen superkul.
Vad kan du bidra med?
– Att jag själv har varit arbetat som chef och suttit i styrelser av massor av olika slag i 25 år. Jag sitter nu i åtta styrelser. Att vara rådgivare och sitta i styrelser, det är vad jag gör. Jag tror jag har mycket i bakfickan att bjuda på, säger Anna Serner.
Anna Serner vet vad hon ska tag i som styrelseordförande i Prime:
– Mitt första arbete kommer att vara att tydliggöra var Primes fokus framåt den närmaste tiden ska vara. Det handlar väldigt mycket om vem man vill vara om ett par år och var vill man utveckla sig.
Ska det göras något arbete med Primes varumärke?
– Det är inget jag har hört. Detta är en vecka gammalt för mig så jag har inte satt mig in i affärsplanen ännu.
Samtidigt som det kommer fram att Anna Serner ska styra Prime, släpper Gothia Kompetens hennes bok Ur djupet av min bakficka – erfarenheter av att leda i förändring.
– Det var ju inte planerat att det skulle bli en sådan tajming. Men det blev det ju onekligen, så jag är jätteglad.
Vad i boken har du användning för när du ska styra Prime?
– Det är det som är det roliga. De är inne på en förändringsresa och det är precis det jag beskriver med exempel från min egen arbetserfarenhet. Så det första jag kommer att göra är att ta reda på var Prime är i nuläget och var finns saker man behöver förändra. Vi kliver in i kapitel ett och två i boken och sedan matar vi oss framåt.
Så du ska följa din egen bok i arbetet?
– Det gör alla alltid. När jag pratar om boken och processen håller ju alla med mig om att det är ’precis så det går till’. Men väldigt många har inte egentligen reflekterat över hur de tar sig an förändringsarbetet och många vågar eller vill inte ta sig an arbetet, för att det blir så ’stort, otydligt och läskigt’. Då låter de hellre bli, säger Anna Serner och lägger till:
– Jag hittar inte på något nytt. Jag gör det bara begripligt och konkret.
En längre version kommer i veckans utgåva av Veckans Brief
Tipsa dagens opinion
Lämna ett tips till oss. Observera att du är helt anonym och att källskydd tillämpas. Rätten att vara anonym är reglerad i svensk grundlag.
Lämna ett tips
Använd formuläret nedan för att tipsa oss. Observera att du är helt anonym och att källskydd tillämpas. Rätten att vara anonym är reglerad i svensk grundlag.