Det är Erika Svanström som byter jobb från ansvarig för public affairs på Svenska Spel. På finansdepartementet blir hon pressekreterare för Erik Slottner.

Erika Svanström har även drivit den egna byrån Bridgemaker samt jobbat som kommunikationschef för Sveriges Åkeriföretag.

”Jag kände ett sug tillbaka till politiken och har hållit kontakten med bland annat min tidigare riksdagskansli-kollega Natasa Ristic Davidson (statssekreterare). Tajmingen var rätt från båda håll helt enkelt”, berättar Erik Svanström via Linkedin.

Vad ska du uträtta?

”Mitt huvudsakliga uppdrag blir att vara presssekreterare. Men som vanligt är politik ett brett diversearbete vilket passar mig utmärkt. Flera av Erik Slottners ansvarsområden är frågor jag arbetat med över tid, exempelvis konsumentfrågor, kommun och region samt upphandling”.

Vad får du för lön?
”Lönen blir enligt avtal för statliga tjänstemän så sammanfattningsvis går jag ner i lön och upp i arbetstid jämfört med idag. Och det är jag helt tillfreds med. Det finns tillfällen livet när fullfillment går före. För mig är den tiden nu”.