Centerpartiets nomineringskommitté i Stockholms Stad har föreslagit Elisabeth Thand Ringqvist på tredje plats på riksdagslistan. Hon skriver på Facebook:

”Om nomineringsstämman röstar enligt förslaget så kommer jag med största sannolikhet att kunna vara din ledamot i riksdagen nästa höst. Jag är oerhört glad och stolt över detta. Det är bra när olika världar möts, och jag är övertygad om att riksdagen mår bra av en röst som lever och andas i näringslivet”.

Elisabeth Thand Ringqvist har tidigare jobbat med Maud Olofsson då hon var näringsminister (c) och har efter den politiska karriären jobbat med bland annat investeringar och fintech-bolag.

Hon sitter även som ordförande i investmentbolaget Storskogen som under 2020 omsatte 9,2 miljarder kronor.

”Jag jobbar på med alla bolag tills dess att jag verkligen är invald. Innan dess ska det ju också vara bolagsstämmor under våren och där jag sitter som ordförande får valberedningar o ägare besluta om jag ska vara kvar. Kommer också att behöva rensa bland uppdrag. Och bedöma vad som är förenligt med ett riksdagsuppdrag. Storskogen vill jag gärna fortsätta jobba med. De har ju en bred o internationell portfölj med bolag så risken för eventuella jäv bedömer jag nu som liten”, berättar Elisabeth Thand Ringqvist för Dagens Opinion.

Hon är sedan i våras vice ordförande för vice för Stockholmscentern.

(Artikeln har korrigerats sedan den publicerades. red.)