Det är Kenneth Handberg, tidigare kommunstyrelsens ordförande i Örebro, som ansluter till The Swedish Thing. Han jobbade 2016 – 2021 som kommunstyrelsens ordförande i Örebro, och var dessförinnan kommunalråd och har även jobbat som journalist, redaktionschef, pr-samordnare och pressekreterare.

–  Värvningen ger oss en styrka då vi nu täcker in en stor del av 4 miljonersregionen i Mälardalen. Vi har från början haft som en viktig idé att inte vara allt för mycket utgå från Stockholm, säger Jonas Nygren, vd för The Swedish Thing.

Är inom några särskilda områden som Kenneth Handberg stärker er?
– Han är en duktig skribent och stärker vår pr-kompetens. Han har också lett en av Sveriges största kommuner under en tillväxtfas och har ett stort nätverk inom samhällsbyggnad. Han började med utbildningsfrågan men som KSO (kommunstyrelsens ordförande) kommer ju alla frågor upp på agendan.

Samtliga fem konsulter på The Swedish Ting är S-märkta.

–  På sikt ser vi att vi ska ha en bredd i vår bakgrund och det ingår också (personer med andra partiböcker) i nätverket, men vi som vi inte har outat än. Vi har en löpande dialog och det kommer att hända saker framgent.