UPPDATERAD. Nacka kommun, som bebos av en del politisk adel som Magdalena Andersson (s) och Anna Kinberg Batra (m) och Thomas Bodström (s) för att nämna några har fått en ny kommunikationsdirektör.

Det är Henrik Kelfve som tar jobbet. Han kommer närmast från en roll som kommunikations- och marknadschef i Vallentuna kommun.  Henrik Kelfve  brjar sitt nya jobb 1 oktober 2021. Han har också jobbat som samhällskommunikationschef för det statliga bolaget Swedavia som äger Sveriges största flygplatser.

”Uppdraget som kommunikationsdirektör är en viktig roll i Nacka. Kommunikationen ska spegla mångfalden i våra verksamheter och bidra till att stärka förtroendet för Nacka kommun. Henrik Kelfves bakgrund och erfarenhet tillsammans med hans förmåga till att vara en drivande och samlande kraft kommer att vara ett tillskott för kommunen”, kommenterar Nackas stadsdirektör Victor Kilén.

Den tidigare stadsdirektören Lena Dahlstedt hade även rollen som kommunikationsdirektör. Hon gick i pension i påskas. Henrik Kelfve ersätter hennes position som kommunikationsdirektör. Kommunikationschef på Nacka kommun är fortfarande Anna Trygg.