Det är Jesper Brandt, som utses till vd för Miltton Sverige. Dagens Opinion har tidigare rapporterat om att han lämnar jobbet som vd för pr-byrån King Street med 15 medarbetare, vilken ingår i byråkoncernen Rud Pedersen.

Jesper Brandt tar över efter Jarkko Konttinen, nuvarande vd för Miltton Sverige, som i stället går in som styrelseordförande. Därmed blir Jesper Brandt chef för en byrå med 70 medarbetare, som just nu informeras om vd-skiftet.

– Vi går in en utvecklingsfas behöver en ledning med större lokalt nätverk och anknytning, säger Jarkko Konttinen.

Under tiden som han har varit vd för Miltton i Sverige har Jarkko Konttinen,  även behållit sina jobb som vd för Miltton Digital och affärsutvecklingschef för koncernen.

Kanske blev det ett jobb för mycket?
– Det kan man säga.

Kan du berätta lite om processen att hitta en ny vd?
– Vi har pratat om det för en ganska lång tid i styrelsen. Vi hade planerat bytet tidigare, men vi blev påverkade av covid-pandemin. Vi pratade med många kandidater. Jesper är en perfekt match. Han har rätt erfarenheter, han är både journalist och entreprenör och har full kompetens inom tjänsterna vi erbjuder i Sverige.

Vad förväntar du dig som styrelseordförande från Jesper Brandt?
– Tillväxt. Vi har vuxit med 30 procent i år och det är bara början. Generellt presterar Miltton sin högsta tillväxt någonsin.