Vem som efterträder Magnus Andersson har han ingen aning om.

– Som ordförande har man sällan någon aning om sånt, men jag hoppas att det är många som kandiderar.

För tillfället gäller det att invänta de slutliga valresultaten, inte bara för att det då avgörs om Magnus Andersson själv får en riksdagsplats, utan också med tanke på det parlamentariska läget.

– Det finns ett antal saker vi kan göra. Förutom att invänta valresultatet, måste vi hitta en lösning med enskilda miljöpartister i riksdagen som vill hålla Sverigedemokraterna borta. Jag tror mycket väl att det finns dem som är beredda att ta ställning mot Sd.

Att Sverigedemokraterna fått legitimitet, tycker Magnus Andersson, är tack var de rödgröna.

– Oppositionen har kladdat på alliansen Sverigedemokraterna, trots att vi gång på gång har varit tydliga med att ett samarbete med Sd inte är aktuellt. Det var smutsigt gjort. Istället för att prata om Sd, borde vi ha pratat om integration.

Även det egna partiets valsatsning får sig en känga

– De var inte tillräckligt tydliga och gav upp integritetsfrågorna och släppte frågorna om frihet. Men Maud Olovssons debatter och framträdanden i slutspurten gjorde ändå att C landade på 6,6 procent och inte på 5.

Kom rätt frågor ut i debatten?

– Ja, i stor utsträckning. Jobben fick stor fokus, men det är märkligt att det i Sverige inte pratas om företagande när det pratas om jobb, det är ju där jobben skapas. Klimatfrågan blev het de sista dagarna, när vi i Centerpartiet utmanande Mp. Integritetsfrågorna, däremot, var inte alls med. Alla partierna abdikerade från att diskutera den frågan och Pp höll en tillbakadragen roll.

Magnus Andersson tror att Cuf till årsskiftet ökar medlemsantalet med 50 procent. Idag har förbundet 120 procent av förra årets medlemsantal.