Henrik Kennedy lämnar sin roll den 8 mars.

– Jag har själv valt att byta jobb. Det är dags för någon annan att ta över nu, säger Henrik Kennedy, som är stolt över sin insats:

– Karolinska rankas som Europas bästa sjukhus, har 94 procents patientnöjdhet och tar hand om fler patienter än på ett antal år. Vi håller på att bygga ett bättre intranät och vi växer i sociala kanaler. Vi når ut till fler än någonsin med det vi står för. Mediebilden har kraftigt förbättrats och vi hade 2023 81 procent positiv eller neutral rapportering, mot under 50 procent under de svåra åren. 

Hur gick det till när du fick jobb på Kry?
– Jag fick en fråga som var intressant. De är ett fantastiskt företag, som gått från ett techbolag till en av Sveriges främsta sjukvårdsleverantörer med 30 vårdcentraler och en stor närvaro inom psykiatri. Det är också spännande att få möjlighet att arbeta i ett framgångsrikt svenskt exportföretag.

I mars blir Henrik Kennedy chef för corporate affairs på Kry.

Vad blir det för lön?
– Det blir ungefär samma lön.

Henrik Kennedys ersättare skulle rekryteras och flera sökte också tjänsten. Men rekryteringen avbröts av sjukhuset. Det hänger samman med att att sjukhusdirektören Björn Zoëga ska lämna sin post den 4 mars.Nu har sjukhuset fattat beslut att värvningen av en ny kommunikationsdirektör ska synkas med med tillsättningen av ny sjukhusdirektör.

– På detta sätt kan den nya sjukhusdirektören vara med i processen att utse en ny kommunikationsdirektör. Det är ett bra upplägg, säger Henrik Kennedy.

Björn Zoëga ersätts av Patrik Rossi, biträdande sjukhusdirektör, som blir tillförordnad sjukhusdirektör under rekryteringsprocessen av Björn Zoëga efterträdare. 

Vendela Burman