Det är Ifs kommunikationschef Kristian Hultqvist som inom kort kliver in på Kreab. Han har även jobbat på de dåvarande pr-byråerna JKL och Grayling och som ledarskribent på Svenska Dagbladet och programansvarig på tankesmedjan Timbro.

”Jag har funderat ett tag på att återvända till rådgivarbranschen. Jag saknar tempot, politiknördandet, inlärningskurvorna, att hålla flera branscher i huvudet och plötsligt behöva lära sig allt om något man knappt visste fanns. Att få kliva tillbaka in i bakgrunden för att skriva och ge råd. Till sist tog jag kontakt med Kreab, och då visade det sig finnas ett behov med ungefär mina konturer”, berättar Kristian Hultqvist via mejl.

Vad ska du uträtta på Kreab?
Jag har en ganska lång erfarenhet av rådgivning inom public affairs och strategisk kommunikation, och ännu längre erfarenhet av att förstå, förklara och påverka politiska processer, så jag föreställer mig att jag kan bidra till att lösa kundernas utmaningar på det sättet. Företag vänder sig till Kreab när det är viktigt och komplicerat, då är det bra att ha varit med ett tag. Sedan vill jag tro att jag är en bättre konsult än för fyra år sedan. Jag förstår kundperspektivet på ett annat sätt efter åren i ett nordiskt storföretag, och dessutom har jag haft förmånen att jobba med många olika byråer från kundsidan. Det skiljer ganska mycket i proaktivitet, pålitlighet, strategisk och kreativ höjd, och jag vet vad jag uppskattade som uppdragsgivare”.

Vad får du för lön?
Jag kommer även fortsättningsvis kunna ställa mat på bordet åt barnen, vilket jag förstås är utomordentligt glad för”.