Budskapet är att jämställdhet kan uppnås utan kvotering. KDU återsteker en kampanjen ”We Can Do It – utan kvotering” från 2010. Även då frontade Ebba Busch Thor.
 
”Då var hon vice ordförande för KDU, nu är hon partiledare för KD. Ebba är en förebild för många unga kvinnor och medlemmar i KDU. Vi i ungdomsförbundet ser dessutom fram emot att jobba stenhårt tillsammans med Ebba i den kommande valrörelsen, och därför kändes det som ett självklart val”, berättar Christian Carlsson, förbundsordförande för KDU.

Vad hoppas ni uppnå?
”Precis som med alla våra kampanjer hoppas vi få möjlighet att berätta om våra förslag för ett friare och tryggare Sverige, och om vikten av goda värderingar för ett tryggt samhälle. För oss i KDU är jämställdhet viktigt och därför säger vi ifrån när vi ser hur jämställdheten hotas. Vänsterfeminister vill kvotera mera och är därmed beredda att frångå principen om lika möjligheter oavsett kön. Samtidigt breder islamism och hederskultur ut sig och var tredje kvinna känner sig otrygg i sitt eget bostadsområde.”

Jobbar ni med byrå?
Nej, det har vi dessvärre inte råd med. Men med vårt budskap håller för att fler och fler unga ändå ska vilja gå med i KDU. Vi är ett växande ungdomsförbund som överträffade våra värvningsmål förra året och vi hoppas att vi med våra valkampanjer ska kunna få ännu fler att välja KD i valet i höst.”