Staffan Dopping, pr-konsult K-street Advisors
Vad är hetast i Almedalen?
– Jag själv. Jag modererar en massa seminarier, blir inbjuden till desto fler och vistas mest överallt. Därför nominerar jag mig själv.
 
Någon händelse som sticker ut?
– Det är ovanligt lite som tyder på att vi även i år får en stor snackis i samma kaliber som FRA-frågan för ett par år sedan och Gudrun Schymans pengabål förra året.
 
Håkan Juholts (s) tal på fredag kan vara en bubblare, tror han.
– Han gör sitt jungfrutal och det ska bli intressant att se hur Socialdemokraterna ordnar upp sina styrkor. Det kommer att bli enormt mycket eftersnack i medier. Han fortsätter:
– Något avgångskrav kommer vi väl också att få se.
 
Vad har varit kallast?
Luften. Både igår och i förrgår har en isdimma täckt Visby. Den tror jag har tagit ner entusiasmen.
 
Även Miljöpartiets språkrör får sig en känga.
– Talet var en grym besvikelse. Entonigt, mässande och tjatigt från båda två. Dessutom var det kallt i luften. Almedalens inledningstal var definitivt ingen temperaturhöjare.
 
 
Rebecca Unnerud, Vårdastiftelsen
Vad har varit hetast i Almedalen hittills?
Jag har mest stått vid vår gröna husvagn, men har följt händelserna i sociala medier. Där sticker de moderatorerna som svimmat på seminarier ut. Det har väl varit en liten snackis.
 
Vad har varit kallast?
– Talen. Både Miljöpartiet med Åsa Romson och Gustaf Fridolin och Fredrik Reinfeldt för Moderaterna var besvikelser. Först igår när Lars Ohly (v) talade började det hända något.
 
 
Raymond Wigg (mp), oppositionslandstingsråd Stockholms län
Vad har varit hetast i Almedalen hittills?
– Debatten om socialt entreprenörskap. Den idéburna sektorn har verkligen varit levande för mig.
 
Vad har varit kallast?
– Förutom vädret saknar jag en debatt om den nya ekonomin, som den om biologisk mångfald. Överlag finns det ett avvaktande intresse för nya synsätt på ekonomi, vilket gör mig oroad.
 
Vad var hetast förra året?
– Valrörelsen. Den var het.
 
 
Inger Hägg, stiftsdiakon Visby Stift
 
Vad har varit hetast i Almedalen hittills?
– Möjligheterna att knyta kontakter och skapa relationer. Idag kom det fram en kvinna till mig som letat efter en diakon i flera år, utan resultat. Hon blev överlycklig att jag var här. Nu ska jag föra fram hennes ärende för de andra diakonerna. Almedalen är ett perfekt forum för oss att få chans att föra fram det som vi ser och hör-
 
Vad var hetast förra året?
– När Biskopen hoppade upp på podiet där Sverigedemokraterna pratade. Vi hade bestämt hur det skulle gå till, men han gjorde sin egen bedömning och hoppade upp på scenen från ett annat håll. Där nådde budskapet verkligen igenom.