Ett inlägg med farfar i huvudrollen väckte över 50 000 reaktioner på Margaux Dietz instagramkontom innan det togs bort. Då handlade inte inläggen om morfar utan om Margaux Dietz hantering av den man som låg utslagen framför hennes dörr. Hon gjorde ett stycke content av händelsen och det väckte starka reaktioner. Inlägget med morfar var det som låg närmast händelsen och således blev platsen för diskussionen.
Den förra statsministern Magdalena Andersson (s) skapade reaktioner kring något helt annat. En halloween-hälsning från ett korvkalas i fjällen skapde 28 500 reaktioner.

Det kan jämföras med 15 700 reaktioner för det inläggs som väckte mest reaktioner för Greta Thunberg på Twitter. Inlägget slog fast att klimataktivisterna är här för att stanna. Greta Thunberg höll topplatsen trots ett tapp på 56 procent till 38 550 reaktioner.

De efterföljande opinionsbildarna M-trion Susanna Silfverskiöld, Richard Herrey och Hanif Bali samt författaren Lars Wilderäng tappade 28-36 procent. Tappet kan ha med höstlovet att göra.

SD-ledamoten Björn Söder tog sig upp på topptio-listan med 10 541 reaktioner.

Högeropinionsbildaren Katerina Janouch var tidigare ett säkert kort på topptio, men har inte kommit dit på sex veckor. Denna omgång hamnade hon på plats 17 med 7 828 reaktioner.

Dock var Katerina Janouch ute och rasade på Margaux Dietz twitterkonto:

Att en vuxen individ – som dessutom är mamma – betett sig som du är helt obegripligt. Fanns ingen tanke på att försöka hjälpa istället för att ”skapa content” och håna en utslagen människa?”