Fler gånger återkommer Roberta Alenius till samma tanke.

– Alla borde prova att var helt lediga och fundera igenom vad man vill, om man har möjlighet.

Själv kom hon till slut fram till vad hon ville. Hon lyfte luren och slog in numret till rätt kontakt på pr-byrån Kreab. Där börjar hon nu som director.

–  Jag hade funderat länge på vad som skulle vara givande att jobba med och på vilka kvaliteteter jag har. Då tänkte jag att jag ska bli konsult på en byrå som jobbar med svåra och komplexa uppdrag, säger Roberta Alenius, och lägger till:

– Jag har så många olika erfarenheter så det vore roligt att få kombinera dem. Och det tror jag att jag ska få utlopp för som konsult, jag tror att jag kommer att göra nytta.

Vad ska du uträtta?
 – Jag kan bidra på många olika områden. Jag har nästan tio års erfarenhet av att ha jobbat på statsrådsberedningen, varav fem som ytterst ansvarig för kommunikationen. Jag har med mig en gedigen erfarenhet av beslutsfattande och opinionsbildning och har jobbat i stora organisationer i näringslivet med mycket internkommunikation och public affairs. Jag har hållit på i nästan 20 år och därför har jag letat efter arbetsgivare där jag kan bidra med vad jag kan.

Vad får du för lön?
– Det behåller jag för mig själv.