Från och med 2 januari 2023 är Eva Strindberg Lindgren IFNs nya kommunikationschef. Hon har förutom Installatörsföretagen jobbat med kommunikation även på Pacta/Sobona och på SKF.

 Hur gick det till när du fick jobbet?
”Helt ärligt trivs jag väldigt väl där jag är idag, men blev kontaktad av Fredrik Sjöholm (vd på IFN) i somras och tänkte att det är dumt att stänga några dörrar och tacka nej innan jag visste vad han sökte”, berättar
Eva Strindberg Lindgren via mejl, och utvecklar:

” Fredrik letade efter någon som kunde utveckla IFN kommunikationsmässigt och mitt namn hade kommit upp när han hade hört sig för. Så vi träffades några gånger helt förutsättningslöst och insåg nog båda två att det var en perfect match. De sökte någon som var driftig och energifylld med bred kompetens, och jag i min tur tilltalades av att jag skulle få ansvara för att positionera och utveckla IFN kommunikativt.

Vad ska du åstadkomma?
”Jag blir IFNs nya kommunikationschef, ett uppdrag som jag är extremt ödmjuk inför eftersom jag de senaste åren haft fokus på arbetsmarknadsfrågor, avtalsrörelser, LAS, corona, och så vidare. Jag har aldrig tidigare arbetat i forskarvärlden, men är säker på att det kommer bli spännande och utvecklande. Forskning är oerhört viktigt, inte bara för specifika branscher och områden, utan även som grund för många beslut gällande svensk konkurrenskraft, klimatomställning, kompetensutveckling och mycket mer. Jag ska som sagt arbeta med att utveckla IFNs kommunikation och därmed stärka ett redan starkt varumärke ytterligare”.

Vad får du för lön?
”Jag är nöjd, i övrigt håller jag det för mig själv”.