UPPDATERAD. Magnus Jonsson är samordnare av regeringens alkoholpolitik på regeringskansliet. Nu går han direkt till en lobbyorganisation som försöker påverka regeringen i drogfrågor.

Magnus Jonsson är samordnare av regeringens ANDTS-strategi, det står för alkohol, narkotika, doping tobak och spel. Nu går han till ett års vikariat som drogpolitisk chef på IOGT-NTO som lobbar mot alkoholanvändning.

– Jag sökte och fick tjänsten efter en intervju, berättar Magnus Jonsson via Linkedin.

Vad ska du göra?
  – Bland annat ta hand om det som beslutades på kongressen.

Finns det risk för sammanblandning av roller?
 – Nej, nu är det civila samhället och IOGT som är fokus.

Kim Reenaas, generalsekreterare på IOGT-NTO berättar om värvningen vi mejl:

”Eftersom vår ordinarie chef på Drogpolitiska avdelningen, Irma Kilim, är på föräldraledighet under det kommande året annonserade vi efter en vikarierande chef för året. Magnus sökte tjänsten och vi ansåg att han var den bäst kvalificerade kandidaten i rekryteringsprocessen. Magnus kommer att leda den Drogpolitiska avdelningens arbete under året och framför allt genomförandet av vårt nya drogpolitiska program som vi antog på vår kongress i juni 2021”.

Magnus är ju samordnare av regeringens ANDTS-politik på Regeringskansliet, hur ser ni på det?
”Vi är glada över att Magnus kommer att arbeta hos oss under det kommande året och vi tror att hans breda kunskap om bl.a. ANDTS-frågorna kommer att vara till stor nytta för att driva och utveckla vårt politiska arbete”.