Sedan 2020 är Matilda Ekeblad förbundsordförande för Muf. Hon söker om förtroende även för nästa period.
Men hon utmanas.

Douglas Thor, riksordförande för Moderata studenter berättar på Facebook att han vill att han vill göra Muf till ”mittpunkten allt snurrar runt i svensk politik, en trygg organisation för alla och drivande i förnyelsen för att Moderaterna ska bli Sveriges största parti” och att vill att Muf ska ”göra den bästa EU-valrörelsen någonsin”.

Linda Obiedzinski, distriktsordförande, Muf Skåne, kandiderar till första vice ordförande. Hon programförklarar på Facebook:

”Muf måste bli hem åt fler, vi ska inte känna oss nöjda förrän vi samlat hela vår ungdomsgeneration. Muf behöver vara förbundet som sätter agendan, leder partiet rätt och i alla lägen ser hela landet – både politiskt och internt”.

Erik Engstrand, som är första vice ordförande idag tänker inte kandidera för en ny period. Det gör dock Dalila Alibasic som idag sitter i Förbundsstyrelsen.

 

Dalila Alibasic som Idag sitter i FS kandiderar dock också till 1 vice)! Hälsar Erik Engstrand https://dagensopinion.se/artikel/duo-utmanar-om-makten-i-muf/