”Vi har väldigt högt tryck i hela verksamheten, med särskilt fokus på hållbarhet, public affairs och börsnoteringar”, kommenterar Klas Landelius, vd på Diplomat Communications.

Mikael Sandström, tidigare statssekreterare hos statsminister Fredrik Reinfeldt, har tidigare varit ansluten som konsult till Diplomat. Han har blivit uppvaktad av minst en konkurrent, men nu får han fast jobb på Diplomat. Samtidigt kandiderar Mikael Sandström, som också vara klasskamrat med finansminister Magdalena Andersson (s) på Handelshögskolan i Stockholm, till riksdagen vid valet 2022.
Från moderat-led kommer även Jonathan Lundell, som går in som manager inom public affairs. Närmast kommer han från rollen som kanslichef för Moderaterna i Europaparlamentet.

Linnea Hylén, tidigare politisk sekreterare för Centerpartiet, ledarskribent för Södermanlands Nyheter och projektledare för tankesmedjan Frivärld, går in som associate på Diplomat.

Diplomat tar även in två trainees, Emelie Hägerström, som bland annat har jobbat som skribent på Svenskt Näringsliv samt Anton Fjelkman, som även han har en bakgrund som aktiv inom Centerpartiet.

Diplomat kostar även på sig en receptionist, Viktoria Hammarskiöld.