Miljöpartiets två europaparlamentariker Alice Bah Kuhnke och Pär Holmgren har det gemensamt att de har gedigna tv-karriärer bakom sig.  Det är något de ska utnyttja när de startar en tv-kanal riktad mot Sverigedemokraternas framfart i sociala medier.

Alice Bah Kuhnke och Pär Holmgren kommer från och med torsdagen 30 januari att driva den politiska talkshowen “2022”. Varje vecka är det tänkt att det ska sändas ett avsnitt klockan 20.22.

”Programmet kommer att visas på Facebook och Youtube men det kommer även att skapas ett Instagramkonto för att sprida vissa segment, berättar Joakim Söder, pressekreterare för miljöpartiet de gröna i Europaparlamentet, via mejl.

Varje program kommer att ha en gäst. De piloter Dagens Opinions har tagit del av gästas av kollegor från den gröna gruppen i EU-parlamentet.

Huvudsyftet är att möta Sverigedemokraterna.

”Vi ser tyvärr att SD och högerpopulister är helt dominerande på sociala medier. Vi progressiva måste bli bättre på att synas och skapa engagemang på egna kanaler”, kommenterar Alice Bah Kuhnke.

Därav följer att migration och integration är frågor som kommer att tas upp. Andra ämnen är lobbyism, EU-skvaller och förstås klimatet där Pär Holmgren återvänder som tv-meteorolog för att presentera “Veckans värsta väder i världen”.

Publikmål?

”100 000 ska nås per avsnitt efter en tid, när programmet börjar etableras som en relevant kanal för Miljöpartiet i Europaparlamentet”, berättar Joakim Söder.