– Ja, det är minst sagt i full gång, säger SVTs kommunikationsdirektör Helga Baagøe.
 
Nästa tisdag, 14 maj, drar den första semifinalen i Eurovision Song Contest igång i Malmö Arena i Malmö, efter svenska Loreens vinst ifjol. I år är det totalt 39 länder som kämpar om äran att vinna musiktävlingen som ses av uppåt 100 000 människor på plats i arenan och över 100 miljoner människor världen över.
 
Totalt har 1 500 journalister ansökt och beviljats ackreditering. Av dessa är ungefär 270 svenskar.
 
– Det känns väldigt roligt. Det är ett omfattande projekt med otroligt massa människor inblandade, säger Helga Baagøe.
 
– Jag personligen har varit mest inblandad i att försöka planera och förbereda för en krisorganisation och kriskommunikationsorganisation för den händelse att, gud förbjude, det händer något. Bara det arbetet, att reda ut vem som gör vad i ett ansträngt läge, när SVT ska ta ansvar, när EBU ska ta ansvar och när Malmö Arena ska ta ansvar, det är ett jättekomplext och intressant arbete, säger hon vidare.
 
Eurovisionfinalen leds av Petra Mede. Underhållning står Fredrik Lindström och Felix Herngren för. Även Abba-medlemmarna Björn Ulvaeus och Benny Andersson medverkar.
 
Men den kanske största stjärnan på plats blir Zlatan Ibrahimovic, som inviger tävlingen.
 
Hur fick ni till det?
– Hur vi fick till det och hur samtalen gått till varken kan eller vill jag referera. Det är en sak mellan oss och Zlatan. Men det känns naturligt, han är en av Sveriges största världsstjärnor i sin genre och han älskar och kan Malmö. Det är roligt att han är en del i detta, säger Helga Baagøe.
 
Om Zlatan skulle säga nej, vem skulle ni frågat då?
– Nu sa han ja. Men sedan Loreen vann har människors hjärnor och kreativitet på redaktionen jobbat på högtryck. Det finns naturligtvis massor med goda idéer, en del blir förverkligade, andra inte, säger hon.
 
Men hade ni några reserver?
– Det som vi presenterar för publiken är ju det som vi är nöjda med och stolta över. Vilka andra idéer som funnits men som av olika skäl inte varit bra eller där människor inte kunnat eller helt enkelt inte passat in i mixen, det vore konstigt att redovisa det. Det man tycker är allra bäst och stolt över är ju resultatet man presenterar. Allt annat är work in progress, säger Helga Baagøe.
 
Eurovision Song Contest blir Helga Baagøes sista, stora evenemang på tv-kanalen, där hon varit i 11 år. Den 1 juni börjar hon som kommunikationsdirektör på SJ.
 
Under tiden som SVT utser en efterträdare hoppar Catarina Wilson, i dag chef för SVTs företagskommunikation, in som tillförordnad kommunikationsdirektör.
 
– Catarina har en bred erfarenhet av företaget och suttit i andra divisioners ledningsgrupper, så hon funkar att över en kort tid kastas in i företagsledningen. Det är inte alla som klarar av det, säger Helga Baagøe.