Karin Bäcklund, Not Just Cake och Erik Boltjes, Boltjes & Friends har startat ett digitalt nyhetsbrev där duon summerar de senaste trenderna och största snackisarna och på Internet.
Nyhetsbrevet går under namnet Det här har hänt på Internet.

– Vi vill hjälpa till att sammanställa det roligaste och mest spännande som händer på Internet varje vecka. Både för att roa och för att utbilda mottagarna, och oss själva, säger Karin Bäcklund.

Nyhetsbrevet vänder sig till alla som vi ha bättre koll på det som händer online, men som känner att de själva inte hinner med, förklarar hon.

– Vi bjuder på allt från de senaste Tiktok-utmaningarna, till snackisar och roliga fenomen. Det som är stort på Internet helt enkelt.

Vad har ni för coola omvärldsbevakningsverktyg som gör er trygga med att summera veckan som gått på internet?
– Det ingår i våra jobb att ha koll på vår digitala omvärld. Dessutom har vi kanske ett orimligt stort intresse av Internet, så vi bjuder på höjdpunkter från våra flöden. Ska man ha koll på ett så brett område så blir det manuell research som gäller. Scrolltummen får jobba hårt.

Nyhetsbrevet kommer ut varje fredag. I nuläget är det gratis att prenumerera på nyhetsbrevet.

Hur ska ni tjäna pengar på nyhetsbrevet?
– Vi har föreläsningar på samma tema som nyhetsbrevet, alltså internettrender och saker på nätet som påverkar samhället, företag och individen. Så där ser vi så klart en möjlighet. Annars kan man på sikt tänka sig annonser, sponsrat innehåll eller kanske att ta betalt för vissa delar. Sen tycker vi båda att det är ett väldigt roligt projekt som också tvingar oss att ha stenkoll på den digitala världen, säger Karin Bäcklund.