Jobbet är skarpt och handlar om att under tre veckor i vinter arbeta sida vid sida med den zambiska bonden Florida Sikufa på familjens gård. Jobbet handlar om att ”hämta vatten, ta hand om de tre barnen samt mata getterna och hönsen” samt ”långa pass med hackan under brännande solsken på odlingarna”.

Den här gången väljer We Effect Zambia som land för sin kampanj.

– En del skäl är av praktisk karaktär vi ha. Vi har folk på plats som kan vara med och rigga. Vi har också sagt att vi ska vara i Södra Afrika och att det ska finnas politisk stabilitet. Förhållandena är annars ganska likvärdiga i länderna, säger Helena Kilström Esscher, pressansvarig på We Effect.

Senast 2016, sökte 500 personer ”tjänsten”.

– Vi hoppas att det ska lika många eller fler i år.

We Effect har genom rekryteringskampanjen hittat ett sätt att driva sina frågor:

– Anledningen till att vi gör detta, är att få uppmärksamhet för kvinnors situation på landsbygden i Afrika. Vi vill få uppmärksamhet för det jobb vi gör för att öka jämställdhet, öka rättigheter till land och möjligheter till livsmedelsförsörjning. Vi har också ett uppdrag att höja kunskapen hos allmänheten.

Hur har det fallit ut tidigare?
– Väldigt väl. Förra gången då sjuksköterskan Karin Kling var i Malawi fick vi mycket uppmärksamhet och hon fick vara med i SVTs morgonsoffa och olika medier.

Jobbar ni aktivt med att få uppmärksamhet kring er rekryteringskampanj?
 – Det gör vi absolut. Det är hela poängen. Personen vi söker ska kunna kommunicera med medier men också blogga på plats. Det är väldigt effektivt att identifiera sig med kvinnorna och absolut försöker vi få ut det på alla sätt.