Jack Werner avslöjade på sin blogg att han kommer att börja arbeta på Dagens Industri under våren. Den 20 mars byter han skrivbord. 

Han skriver:

”Under Dagens industri kommer jag, tillsammans med min vän och f.d. redaktör Daniel Goldberg, DI:s Viktor Ström och Josefin Jakobsson, och i framtiden säkert en och annan till, starta upp en ny sajt om tech, startups och nätkultur. Jag kommer skriva om internet, jag kommer skriva långa märkliga historier om märkliga människor som gör märkliga saker, och vi kommer försöka göra något nytt.”

– Det har kommit lite olika erbjudande under hösten, det känns hemskt kul att det finns folk som bryr sig. Jag har fortsatt velat pröva att se om jag kan vara behjälplig med att sätta igång en sajt från början. När Viktor Ström på DI kontaktade mig sa han att han kunde erbjuda mig jobb men att han inte riktigt visste vad. Det känns kul att gå in i ett helt nytt projekt med lite muskler och personer som Viktor Ström, Josefin Jakobsson och Daniel Goldberg, säger Jack Werner.

Vad händer med Viralgranskaren?
– Jag har stort förtroende för mina kollegor på Metro. Jag är övertygad om att de kommer driva den vidare på ett lika kompetent och kvalitativt sätt.  

Vad kan du säga om det nya projektet?
– Inte särskilt mycket egentligen, jag kan säga att jag kommer att vara någon typ av sagofarborbror på nätet.

 
Jack Werner säger att det är för tidigt att svara på vad någon i projektet kommer att få för titel eller position. Redaktionen är liten och alla kommer att göra allt i början.

Vad kommer du att få i lön?

– Säger man det? Lite mer än vad jag får nu.
Han tillägger:
 
– Den som undrar var den ska jobba här näst och letar efter någonstans med högt till tak och möjlighet att driva igenom sina egna idéer bör verkligen söka sig till Metro. Det har hittills varit den bästa arbetsplatsen jag varit på.