Efter gårdagens styrelsemöte står det klart att The Labyrinth byter vd. Ny vd blir Alf Karlsson, delägare och partner och som har jobbat på byrån sedan fyra år.

–  Efter att ha varit i branschen i 18 år och varit både företagsledare och pa-konsult, kände jag att det var dags att lämna över till någon som kan ta byrån till nästa nivå, säger  Sebastian Navab, som har använt sina kunskaper som strateg för Sveriges dåvarande statsminister (s) Göran Persson, till att bygga en av landets största pa-byråer.

Han kommer dock att fortsatt engagera sig i byrån som huvudägare och styrelseordförande.

– Jag kommer att jobba med affärsutveckling och hjälpa till i de större projekten där det behövs.

Han är inte orolig för The Labyrinths framtid.

–  Alf med sin bakgrund i både politiken och näringslivet kommer att bli en utmärkt vd att leda bolaget och se till att det växer ytterligare. Jag lämnar över byrån i trygga händer.

Alf Karlsson berättar att han fick en fråga om att ta över som vd av Sebastian Navab:

– Det ville jag. Hela mitt yrkesverksamma liv har jag tillbringat i offentlig sektor så det har varit en stor omställning för mig att jobba med näringsliv och politik. Nu vill jag ta nästa steg och driva verksamheten och utveckla bolaget. Det ska bli jättekul, säger han.

Alf Karlsson bjuder på några tankar kring hur han vill utveckla byrån.

–  Jag hoppas kunna utveckla nya affärsområden och göra strategiska satsningar, vi kanske vill titta mer på energisektorn och gå in i andra näringslivsfrågor.

The Labyrinth ska också dra i fler trådar bland Tidöregeringen.

–  Vi har uppdragsgivare som gärna skulle vilja att Tidöpartierna tittade mer på saker som näringslivsutveckling och näringslivsfrämjande – en bredare näringslivspolitik. Det finns ett stort intresse för mer klassisk näringslivspolitik.

Sebastian Navab har en bakgrund i arbetarrörelsen. Du kommer från Miljöpartiet. Hur kommer det att påverka sättet byrån leds på?

 –  En sak som jag har med mig är att alltid tänka underifrån och upp. Ska man jobba med politik och idéutveckling är det väldigt viktigt med förankring. Där jag kommer ifrån är politiska förslag inget en ledare pekar ut, säger Alf Karlsson och lägger till:

 – Sebastian har varit väldigt bra på att jobba med medarbetare och utveckla deras idéer. Men jag tror att vi framöver även kommer att utveckla samarbeten med tankesmedjor, idéburna organisationer och lokala partier. Vi har många medarbetare här med perspektiv från den kommunala nivån.

Vad får du för lön?

–  Jag har en bra lön. Vi har en modell där vi alla i ledningen befinner oss på samma nivå. Och vi är alla nöjda.