UPPDATERAD. Byråkoncernen H&H Groups digitalbyrå Comprend skiftar vd.

Grundaren av Comprend, Staffan Lindgren, och en av huvudägarna i H&H Group kommenterar, kliver ner för att jobba med kunder framöver. I hans ställe tar Johanna Fagrell Köhler över som vd . Hon kommer senast från en roll som vd för Creuna, som i höstas förvärvades av it-bolaget Knowit.

Johanna Fagrell Köhler tillträder som vd 1 juni och är på plats på kontoret i Stockholm när Dagens Opinion ringer upp.

Hur gick det till när du fick jobbet?
 – Det var ett rekryteringsföretag som ringde upp mig. När de berättade om jobbet kände jag att det var jättespännande. Man funder alltid i början, men sedan när jag tittade på hela gruppen, och ambitionerna de har och hur de jobbar med kultur och varumärke kände jag att det var helt rätt för mig.

Vad blir skillnaden?
– Comprend är mer nischat än Creuna. Jag har varit med sedan 1998, men nu ändras hela digitalbyrå-branschen förändras. Det blir hårdare och hårdare konkurrens. Branschen inne i en konsolideringsfas. Jag tror att det finns behov hos kunder och framförallt medarbetare, att jobba på ett ställe med stark kultur och där man jobbar med hjärta och hjärna. Det försvinner tyvärr ofta när man kommer in i större konstellationer. Comprend har en stark kultur och det kan vi jobba vidare på.

Vad ska du åstadkomma?
 – Jag ska fortsätta driva Comprend som en ledande byrå inom corporate-kommunikation. Vi ska inte vara störst, men bäst och nischade.  Vi ska utnyttja vårt Londonkontor på ett nytt sätt, titta på möjligheter att ta mer marknadsandelar och se över rekryteringen för båda kontoren och även andra ställen. Den geografiska platsen är inte längre så viktig.  Pandemin har att alla medarbetare på vår två kontor och i andra länder kan jobba i samma projekt helt fritt. Det är fantastiskt.

Är det inte svårt att bygga kultur när alla sitter för sig och jobbar?
 – Jo, det är faktiskt lite tuffare. Men man hittar nya vägar. Det vi gör just nu är att höra hur våra medarbetare vill jobba och ha det. Men det är knepigt, vi måste så småningom ses och vi vill också ses. Men den stora delen kommer inte att sitta still på en fast plats. Det är också en av anledningarna att H&H har valt mig, jag har varit stark på att bygga kultur på de ställen jag har varit på.

Vad får du för lön?
 – Det får du fråga Martin (Petersson, H&Hs koncernchef) om.