Nooshi Dadgostar debuterar som tillträdande partiledare genom att föreslås en sänkning av Centerpartiets genomtrummade förslag som sänkta arbetsgivaravgifter för unga i regeringens budget. Men partierna som ska stötta planen, KD och M, tycks inte ha fått någon förfrågan än.

Det var på en presskonferens som  Nooshi Dadgostar gjorde klart att Vänsterpartiet är berett att stoppa nedsättningen av arbetsgivaravgiften för unga, rapporterar flera medier.

Nooshi Dadgostar sade också att hon tänkte vända sig till KD och M och med stöd från SD skulle den sänkta arbetsgivaravgiften à 7,5 miljarder stoppas. Samtidigt är det ett förslag som har hyllats av Svenskt Näringsliv och frågan är om M och KD är beredda att stoppa det.

När detta skrivs tycks varken KD eller M ha fått någon förfrågan från Vänsterpartiet annat än via presskonferensen, enligt Dagens Opinions uppgiftslämnare.

Förra veckan gick Vänsterpartiet tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna ut och krävde att en ny lagstiftning kring personlig assistans ska vara på plats innan mandatperiodens slut.

Det handlar om att flytta huvudmannaskapet för LSS från kommunerna till staten.