Det är upprörda tongångar kring Socialdemokraternas EU-lista.

På fredag eftermiddag, när medieintresset brukar vara svalare, släppte Socialdemokraterna sin EU-lista. Endast en av de befintliga parlamentarikerna Jytte Guteland, fick behålla en framskjuten plats och står på plats tre på listan. Anna Hedh saknas helt på listan. På hennes Facebook-sida står att hon ”Har jobbat på Socialdemokraterna”.  I övrigt tyst.

Aleksander Gabelic har petats ned till plats 16 långt utanför valbar plats. Han skriver: ”Känns märkligt alla nuvarande byts utom en” och vidare: ”Jag ska fram till sommaren fullfölja mitt uppdrag på bästa sätt. Jag kommer parallellt att söka nytt arbete”.

Ungdomsförbundets SSUs kandidat, Linus Glanzelius, återfinns på åttonde plats. Det är inte SSUs ordförande Philip Botström nöjd med.

”Partiet talar gärna om förnyelse och föryngring, men när det väl kommer till kritan levererar man inte. Krisinsikten är uppenbarligen noll. För oss innebär den här listan att vi kommer få jobba dubbelt så hårt för att nå de unga väljarna där Socialdemokraterna i dag underpresterar. Vi beklagar att vi inte får någon draghjälp från partiet”, säger Philip Botström till Aftonbladet.