Under kampanjens två första veckor visas uppochnedvända borgerliga ministrar, Göran Hägglund, Maud Olofsson, Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och Jan Björklund med rubriker som Dunderdumt och Helsjukt skrivet i över ansiktet. Copyn beskriver vilka tokigheter respektive minister ställt till med, som LO ser det.
– Vi vill få igång de politiska samtalen på arbetsplatserna genom att peka på det vi tycker ska förändras. Regeringsföreträdarna får stå för sin tid i regeringen, säger LOs kommunikationschef Marie Linder.

Kampanjens tema är Sverige kan bättre. Den kostar 9 miljoner kronor. LO har även byggt kampanjsajten val 2010.

Del två i kampanjen visar rättvända LO-medlemmar som visar på den poltik LO tyckerska föras. Kampanjen som är producerad av byrån ETC bygger på LO-medlemmarnas egna åsikter.  
– Vi har frågat medlemmarna om vad de tycker är viktigast och vi fick en lista på fyra områden.
Här är Listan:
  • Fler och bättre jobb
  • A-kassan
  • Sjukförsäkringen
  • Ungdomsarbetslösheten
 
Är ni helt nöjda med det rödgröna alternativet?
– Nej. Det är därför vi är för fackliga samverkan. Vi vill ha en annan regering, men vi vill också att LO-medlemmarna engagerar sig i i politiken. Vi vill få in LO-medlemmar i politiken.
Finns det ministerkandidater med facklig bakgrund till en rödgrön regering?
– Inom LO finns många bra förbundsföreträdare. Och Sven-Erik Östberg (socialdemokraternas gruppledare) har facklig bakgrund.
Vad tycker du om alliansens retorik hittills?
– De säger att de är det enda arbetarpartiet och att klyftorna i Sverige minskar. Det är inte den bilden jag möter närjag pratar med människor utan jobb.
Ni målar upp två helt olika bilder av Sverige i er valkommunikation?
– Det är väldigt olika bilder. Är man mitt i livet och inte känner någon som är sjuk eller arbetslös, kanske man tycker det rullar på rätt bra. Andra funderar på om de ska överleva ekonomiskt när de blir sjuka, säger Marie Linder.