Det var i onsdags som polis åkte hem till Moderatledaren Ulf Kristersson efter att inbrottslarmet i huset satts igång. Väl på plats konstaterades att larmet inte var ett inbrott utan att orsaken var en hantverkare. Dock fann polisen ett olåst vapenskåp, något som strider mot gällande regler,  och därmed beslagtogs vapnen för utredning.

Ulf Kristersson skriver på sin Facebook-sida och förklarar bakgrunden till vad som hänt:

”Jag är som många vet jägare sedan 25 år tillbaka och har mina jaktvapen hemma i ett vapenskåp. I tisdags skulle jag rengöra vapen och vapenskåpet efter den allra sista jakten för säsongen. Och eftersom vi har renoverat i källaren har skåpet flyttats och var smutsigt. Mitt i detta fick jag ett viktigt telefonsamtal, men mottagningen i källaren var dålig så jag gick ut ur rummet för att kunna höra bättre.”

Någon timme senare skulle jag och familjen åka till Örebro över natten. Så vi packade ihop, larmade (med det av Säkerhetspolisen installerade larmet) och låste huset. Men – jag glömde plötsligt helt bort att jag hade påbörjat rengöring i vapenskåpet. I det låsta och larmade huset fanns det alltså i källaren ett olåst vapenskåp.”

Han skriver vidare om polisens kontroll av inbrottslarmet och fyndet av det olåsta vapenskåpet. Och att han begått ett misstag som han lovar inte kommer upprepas.