För första gången är Uber i Almedalen. Sedan flera år har BMWs märke Mini varit på plats och etablerat tjänster som Minifixar, som hämtar passagerare och utför tjänster. I år agerar Mini arrangör av guidade visningar.
Uber har ett liknande upplägg.
 
– Vi vill underlätta resandet för Almedalsbesökarna och samtidigt lyfta frågan om den delande ekonomin, säger Lina Areblad på Uber.
Tanken är att sälja in Audi unite, ett nytt sätt att samäga en bil upp till fem personer.

Hur fungerar samarbetet med Audi, är ni deras marknadsföringskanal?

– Vi har båda intresse i att lyfta frågan om delande ekonomi och ser att vi blir starkare tillsammans. Audi får såklart utrymmer i våra kanaler i samband med kampanjen. På samma sätt som de hjälper oss med en del logistik och såklart stärker vårt budskap i deras kanaler.

Hur uppstod idén?
–Vi har haft kontakt med Audi sedan tidigare. När vi började kolla på hur vår närvaro i Almedalen skulle se ut kom vi snabbt fram till att vi har två tjänster som går att kombinera på ett bra sätt.

En del skulle nog kunna tycka att er kampanj är lite lik Minis Minifixarna. Hur ser du på det?
– Uber är en teknikplattform för som kopplar ihop passagerare med lediga bilar med bara ett knapptryck. Det är det vi gör. Om någon tycker att det är likt
Minifixar är det bara positivt. Det har varit en mycket uppskattad kampanj.
En representant för Mini-teamet, påpekar dock att Uber har glömt att söka tillstånd för att köra innanför murarna och att pr-effekten därför uteblir. Å andra sidan hade hela Minis effekt kunnat utebli, eftersom någon hade glömt att köra fram trailern med Mini-bilarna som skulle transporteras till Visby i helgen. I stället fick ett antal personer jagas fram som i panik körde bilarna till hamnen allt medan Uber/Audi rullade lugnt ombord.