”Jag är en liberal humanist som kan slåss till döden för de goda värderingarna, men däremot ser jag inte varför alliansen ska avstå från att ta makten och genomföra reformer som är bra för Sverige”, säger Antonia Ax:son Johnson till Dagens industri.

Och vidare:

”Jag anser att man måste ha en mer pragmatisk syn och visa alla de människor som faktiskt röstat på SD respekt, säger Antonia Ax:son Johnson”.

Även Dan Olofsson, som ligger bakom it-koncernen Sigma och Rune Andersson (Trelleborg) instämmer i tankegångarna i artikeln i Dagens Industri.

Men det är Antonia Ax:son Johnson som pryder det brunrosa omslaget på Dagens Industri och får ta emot twittersfolkets vrede. Då äger också Axel Johnson-gruppen välkända varumärken som

Lasse Ankarfjäll, tidigare LO skriver på Twitter:  ”Ser i Di att Antonia Ax:son Johnson tycker att Alliansen ska bilda reg med SD stöd. Sorry lilla Hemköp i kvarteret nu blir det inge mer stödköp”

Claes Hemberg, tung opinionsbildare inom aktier:  ”Men Antonia, att acceptera ett brunt parti skulle ju vara att acceptera bruna värden… Nej jag förstår inte hur makt kan gå före människovärde o mångfald”.

ETC-koncernens grundare Johan Ehrenberg: ”Intressant att Antonia Jonsson går före här och brunsmetar sin ’hållbarhetsprofil’ bara för att få en skattesänkning till. Blir svårt handla på Hemköp framöver.

Göran Greider, chefredaktör för Dalademokraten:  ”Viljan till makt är stor hos näringslivet”.

Konstnären Dror Feiler: Antonia Ax:son Johnson och flera av landets tyngsta näringslivsprofiler, bereder väg för SD. Kapitalet förnekar sig inte – men då behöver vi inte heller handla på hennes affärer.

Mats Erikson på LO:  ”Undrar vad Åhléns anställda tycker om Antonia Ax:son Johnsons blåbruna idéer?”LO Sverige

‏LO skriver: ”Hur mycket pengar har näringslivet i skymundan lagt på att legitimera SD de senaste åren? Lobbymiddagarna, mötena, träffarna, sajterna på nätet?”

Malin Ullgren, litteraturredaktör på Dagens Nyheter: ”Jag har alltid gillat att handla på Åhléns. Men om ägaren förordar samarbete med partier med tydlig anti-demokratisk prägel, är det helt enkelt inte aktuellt att handla där längre.”

Martin Linder, förbundsordförande på Sveriges största fackförbund, slår an en något mer förlåtande ton: ”Ett väl fungerande näringsliv är viktigt, inte minst för att det ska skapas fler & bättre jobb. Men naiviteten här är smärtsam. Enda trösten är väl att Antonia Ax:on Johnson, Dan Olofsson och Rune Andersson inte direkt är det nya och framtidens näringsliv.”