– Vi har varit väldigt aktiva i frågan och uppvaktat politiker från framför allt skatteutskottet. Det har givit resultat och nu fokuserar vi särskilt mycket på att lyfta fram företagarperspektivet – att visa att de regler som regeringen vill se slår hårt mot näringslivet, säger FARs kommunikationschef Anna Erhardt.
 
I FARs Almedalsdebut bjuder de bland in ICA-handlarnas förbund som ska berätta hur regeringens förslag på lagändringar kring 3:12-reglerna kommer att påverka verksamheten för medlemmarna.
 
I början av veckan kommer medarbetaren Rakel Lennartsson genomföra utfrågningar med politiker från alla riksdagspartier utom Sverigedemokraterna och resultatet kommer att släppas som podcast under partiernas egna dagar under Almedalsveckan. Först ut i Rakt med Rakel är näringsutskottets ordförande Mats Odell (kd) följd av:
 
Mats Pertoft (mp), skatteutskottet
Henrik von Sydow (m), ordförande skatteutskottet
Kent Persson (v), näringsutskottet
Gunnar Andrén (fp), skatteutskottet
Per Åsling (c), finansutskottet
Carina Adolfsson Elgestam (s), näringsutskottet
 
– Det är många som är intresserade av det här greppet och det är ett sätt att få fler att ta del av debatten och diskussionerna. Vi vill skapa tryck på politikerna och få dem att ändra ställning.
 
Vad förväntar ni er att Henrik von Sydow ska säga?
– Jag kan tänka mig att just han inte kommer vara den tydligaste. Men vi hoppas på raka svar och att de andra allianspartierna ska vara tydliga. I samtal med oss har de sagt att de inte är helt nöjda med förslaget och jag tror att det blir lättare för dem att gå emot förslaget när Lagrådet så tydligt kritiserat regeringen.
 
Vad kostar Almedalen för FAR?
– Rakel Lennartsson är anställd och vi bor billigt. Jag kan inte säga någon exakt budget men det är inte en vansinnigt dyr kampanj.
 
Oscar Örum