Det är nomineringstider i några av Moderaternas partidistrikt och hittills har tre kvinnliga ledamöter sagt att de inte ställer upp till omval.

Åsa Coenraads kommer inte att ställa upp till omval till riksdagen för Västmanland. Hon säger på Facebook att hon är trött på att pendla och ska flytta till Blekinge. Men hon tänker inte sluta med politiken.

När Åsa Coenraads  aviserar flytt till Bleking så kliver just det länsförbundets M-ledamot Annicka Engblom av.

”Fyra mandatperioder i riksdagen är en lång tid och jag har från dag ett i mitt politiska engagemang lovat mig själv att sätta en gräns när tiden är mogen”, skriver Annicka Engblom på Facebook.

Även M-ledamoten Marta Obminska, som sitter för Uppsala län, har bestämt sig för att inte kandidera till omval till riksdagen vid valet 2022.

Hon skriver på sin Facebooksida:

”Efter valet är det dags för mig att ta nästa steg. Alla ovanstående kunskaper, erfarenheter, kontakter och många fina minnen tar jag med mig vidare på min färd. Exakt vad jag ska göra sedan är ännu ett oskrivet kapitel men jag tror att jag kommer att fortsätta arbeta i Uppsala-Stockholm och för en stark huvudstadsregion. Sannolikt med människor, samhällskontakter, kommunikation, ledarskap/organisation/styrelsearbete och/eller juridik”.

vet du mer?

lämna anonymt tips