Tankesmedjan Timbro har hittat en ersättare till komchefen Lydia Wålsten som är ledarskribent på Svenska Dagbladet.

Ny kommunikationschef på Timbro blir i stället Philip Lerulf, som hämtas från pr-byrån Paues Åberg

”Jag tog över ansvaret efter Lydia Wålsten redan i samband med att hon gick till Svenska Dagbladets ledarsida i mitten av oktober. Sedan dess har vi haft en intensiv period med bland annat 40-årsfirande och flera större lanseringar. Eftersom jag trivs med både uppgifterna och kollegorna kändes det naturligt att fortsätta när Karin Svanborg-Sjövall (vd) sfrågade mig. Jag har dessutom varit konsult i många år vid det här laget och var sugen på att ta nästa steg och utvecklas, framför allt som ledare”, berättar Philip Lerulf via mejl.

Vad ska du uträtta?
”Timbro har flera roller. Den grundläggande uppgiften är att utveckla idéer som gör Sverige till ett bättre land att leva och verka i. Mitt fokus blir därför att förstärka våra kärnbudskap kring behovet av fria marknader, lägre skatter och en friare arbetsrätt. Men vi är också sedan länge en samlingspunkt för borgerligheten och den rollen blir naturligtvis ännu viktigare i nuvarande läge där relationerna mellan de borgerliga partierna prövas. Även här kommer kommunikationen att få en central betydelse.”

Vad får du för lön?
”Jag är nöjd med ersättningen, men framför allt för möjligheten att nu få vara med och utveckla en organisation som betytt mycket för mig genom åren.”