Liberalt maktskifte är ett nätverk snarare än en kampanj. Hittills har runt 100 personer tecknat upp sig på nätverkets mejllista. Tanken är att nätverket ska träffas och skriva debattartiklar och rapporter om fri och rättigheter. Liberalt maktskifte har också en del kampanjmaterial som klistermärken, tygpåsar och flygblad, berättar Frida Jansson är projektledare på Timbro för Liberalt maktskiftet.

Hon är nöjd efter att ha fått två artiklar i Expressen där Liberalt maktskifte målas upp som något som ska klara riksdagsgränsen för Liberalerna. Vid lanseringen deltog även Rud Pedersen-konsulten och den förra finansministern (m) Anders Borg vars fru är kandidat för L i riksdagsvalet.

– Det var jättevärdefullt att höra hans perspektiv, säger Frida Jansson.

Frida Jansson sticker inte under stol med att Timbro har inspirerats av Reformisterna, S-föreningen som vill driva Socialdemokraterna åt ett mer radikalt håll.

– De är väldigt skickliga på vad de gör.

Dock är inte kärleken besvarad. I sitt senast medlemsutskick har S-förbundet Reformisterna kommenterat Liberalt maktskifte:

”Från högern handlar politiska initiativ som vanligt om pappersprojekt drivna med Timbros pengar från Svenskt Näringsliv. Dessa projekt dör dock lika snabbt som finansieringen rör sig vidare”.

Och vidare:

”Att Timbros lobbyister nu plöjer ned stora pengar i försök att kopiera vår förening visar att vi blivit ett hot – men, det visar också att vi måste bli fler för att tillsammans kunna överrösta deras lobbyfinansierade megafoner”.

– Jag vänder mig mot idén att vi skulle vara en pappersprodukt, säger Frida Jansson.

Hon vill inte prata om Reformisternas kopplingar till Katalys och 6F.

–  Det är tramsigt att de håller på. Det är ju uppenbart vad Timbro gör: sprider marknadsliberala idéer. De borde ta det vi säger på allvar i stället för att hålla på att ondgöra sig för att Fritt näringsliv finansierar Timbro. Jag konstaterar att vi båda har två olika ideologiska projekt som vi kommer att arbeta för.

Frida Jansson lägger till:

– Målet med Liberalt maktskifte är att samla unga liberaler som vill ha en ny regering som driver liberal politik. Vi har inga kopplingar till några partier, men jag gör precis som Benjamin (Dousa, vd för Timbro) i Expressen analysen att det inte blir något maktskifte utan Liberalerna.