Tillväxtverkets nya generaldirektör heter Gunilla Nordlöf som idag är avdelningschef på finansdepartementet med ansvar för styrningen av statliga bolag som Vattenfall.
 
Gunilla Nordlöf tillträder 1 juni och efterträder då Birgitta Böhlin, som varit tillförordnad generaldirektör sedan 23 augusti 2012. Birgitta Böhlin kallades in efter att Christina Lugnet förlorat uppdraget efter en alltför påkostad kick off. När Gunilla Nordlöf tillträder lämnar Birgitta Böhlin Tillväxtverket, som har 350 anställda och en budget på 3,7 miljarder kronor.
 
På en presskonferens berättade näringsminister Annie Lööf (c) att 64 personer hade sökt jobbet och att ett rekryteringsföretag hade anlitats. Dokumenterat goda ledaregenskaper, erfarenhet av att leda stora organisationer och erfarenhet från statsförvaltning och näringslivet var viktiga kriterier.
 
‑ Gunilla Nordlöf utmärkte sig bland alla som sökte, sa Annie Lööf.
 
Gunilla Nordlöf har studier från Linköpings tekniska universitet och Stockholms universitet på meritlistan. Sedan 2004 har hon jobbat inom regeringskansliet. Bland annat som avdelningschef på närings och energidepartementet, som har drivits av Centerpartiet.