Den nu flyttade förhandlingschefen för Teknikföretagen äger en villa i Djursholm, men arbetsgivarorganisationen har likväl ordnat lägenheter åt honom själv, men även hans söner på Östermalm respektive Gärdet i Stockholm.

I fredags kom beskedet att Teknikföretagens förhandlingschef Anders Weihes flyttats till en nyinrättad tjänst som ”expert åt” vd  Klas Wåhlberg. Nu har det kommit fram uppgifter om att Anders Weihe har fått tillgång till en lägenhet via Teknikföretagen trots att han är ägare i en villa i Djursholm.  Nu bor han i Teknikföretagens lägenhet på Kommendörsgatan tillsammans med sin fru, Teknikföretagens presschef Anna Lööf. Han har bott i lägenheten sedan 2015.

Varför har Anders fått hyra en lägenhet, via Teknikföretagen?
”Att Anders Weihe fått hyra en lägenhet 2015 är ett dokumenterat beslut om företräde som helt följer principerna. Bakgrunden var familje- och arbetsrelaterade skäl”, säger Teknikföretagens kommunikationschef Håkan Eriksson, som väljer att svara skriftligt:

Han bekräftar att även Anders Weihes söner har en lägenhet via Teknikföretagen:

”Anders Weihes söner hyr en lägenhet på korttidskontrakt, utan besittningsskydd,   inom vårt fastighetsbestånd. Alltså inget förstahandskontrakt. Detta helt enligt våra principer för korttidskontrakt. Att vi hyr ut lägenheter på korttidskontrakt beror på att de behövs då vi renoverar hela fastighetsbeståndet.”

Och vidare:

”Vid tillfället då sönerna tecknade korttidskontraktet hade ett byggprojekt i en av våra andra fastigheter slutförts, så att lägenheter som hade använts för evakuering blev tillfälligt tillgängliga. Vid detta tillfälle fanns fler lägenheter lediga än personer på vår intresselista, så ett antal lägenheter lämnades även till Bostadsförmedlingen för uthyrning på korttidskontrakt.”

Hur ser villkoren ut för Teknikföretagens lägenheter?
Det finns interna principer för såväl förstahands – som korttidskontrakt. Det finns kö- respektive en intresselista för förstahands, respektive korttidskontrakt. Vi ser att dessa principer följs.”

Håkan Eriksson avslutar:

”Vi har inget mer att tillägga i frågan”.

Anna Lööf låter hälsa: ”Det finns inget mer att kommentera”.

 

Vet du mer? Vi tar tacksamt emot tips här