Det är Per Hilmersson chef för LOs, Sacos och TCOs gemensamma kontor i Bryssel som ska leda team Europa och juridik på TCOs kansli i Stockholm från och med 1 september. Teamet är åtta personer starkt, berättat TCOs kanslichef Torbjörn Bredin. Tanken är att TCO-förbunden ska samordna sig i frågor som har med EU och Europa att göra. Frågorna blir allt viktigare för förbunden inom TCO.
– Vi gör en kraftig resursförstärkning, säger Torbjörn Bredin, och fortsätter:
– Per har ett stort nätverk och lång erfarenhet från Europaparlamentet och EU-kommissionen. Han har också kunskap om fackliga frågor och är också väl förtrogen med LO och Saco. Vi är kanonstolta.
Vad blir viktigast för Per Hilmersson att ta tag i när han kommer?
– Vi har gjort en genomlysning i alla förbund (om Europafrågan) och den första slutsatsen var att vi behöver ha en ledning för arbetet.
 
LO, Saco och TCO kommer att rekrytera en ersättare till Per Hilmersson.

Tipsa dagens opinion

Lämna ett tips till oss. Observera att du är helt anonym och att källskydd tillämpas. Rätten att vara anonym är reglerad i svensk grundlag.

Lämna ett tips

Använd formuläret nedan för att tipsa oss. Observera att du är helt anonym och att källskydd tillämpas. Rätten att vara anonym är reglerad i svensk grundlag.

TCO hämtar Europachef från Bryssel 2015-03-27T07:30:38+01:00 Dagens Opinion Dagens Opinion