Det svenska skintechföretaget Foreo har tilldelats 4,1 miljoner kronor efter att bolagets produkter har kopierats i Lina.

Domen föll i Shanghai Intellectual Property Courts till fördel för Foreo mot den svarande, Kingdom Zhuhai Company, som hade gjorde sig skyldig till att brutit mot Foreos designpatent.

Kingdom Zhuhai Company ansågs ha tjänat över 48 miljoner kronor på försäljning online främst på via Alibaba och Tianmao, enligt ett pressmeddelande.

”Med tanke på att IP-skydd är ett relativt nytt koncept i Kina, inte att förväxla med patentlagstiftningen som skapade 1984, ser vi stora framsteg när det gäller IP-skydd under de senaste åren och detta fall följer trenden”, kommenterar Kelsay Tang, global juridisk direktör för Foreo.

”Även om denna dom är en stor seger för Foreo, kvarstår det viktiga faktumet att kinesiska domstolar tar upp en strid mot förfalskningar på sin egen bakgård och det fungerar. Vi är verkligen tacksamma för det stora stöder från det kinesiska rättsystemet, inte enbart i Shanghai och detta fall, utan över hela Kina där det rättsliga systemet stöder förändringar och fångar orsaken till handelskrig i Kina i allmänhet”, kommenterar Filip Sedic grundare av Foreo.