När Bulletin bygger upp sig som en stark åsiktsmaskin på högersidan, svarar Svenska Dagbladet med att värva till sin ledarredaktion. Nu värvas en biträdande chef för ledarredaktionen från en pr-byrå. Även den nya poddchefen värvas från en pr-byrå.

Det är Peter Wennblad som blir ny ledarskribent och biträdande chef för ledarredaktionen på Svenska Dagbladet. Han jobbade senast som public affairs-konsult på kommunikationsbyrån Paues Åberg. Han har också varit redaktionschef och ansvarig utgivare på Gotlands Allehanda, chefredaktör på tidskriften Moderna Tider och redaktör på Magasinet Neo, samt lokalpolitiker på Gotland.

”Peter Wennblad är ideologiskt trygg, har en fritänkande och prövande läggning och är inte minst en lysande stilist och mycket skicklig redaktör. Jag har lärt mig mycket av honom när det gäller det skrivna hantverket, så det är en stor glädje att åter få arbeta tillsammans”, kommenterar Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör, på SvD.

Hon har nyligen tappat Ivar Arpi som har gått till Bulletin och ett jobb som podd-chef.

Under den senaste tiden har Svenska Dagbladet även från Dagens Nyheter värvat Lena Andersson som fast krönikör och Mattias Svensson som ledarskribent. Andreas Ericson som går in som redaktör för den dagliga podden ”Ledarredaktionen”. Han jobbade senast som pr-konsult på Springtime-Intellecta.