Byrån grundades 2006 av Pelle Strandberg och Sten Haage och Jan Borg, som har varit byråns vd sedan dess. Nu kliver Jan Borg ner för att bli StrandbergHaages finanschef. Ägartrion behåller majoriteten i bolaget, men släpper från sig delägarskap till konsulten Peter Frantzell som även tar rollen som kreativ chef och till byråchefen Karin Hårding, som tar över som vd.

Hon berättar om jobbskiftet:

–  Allt började 2016 när jag började på StrandbergHaage. Jag var relativt ny i branschen. Jag var här några år innan jag tog en svängom och kom tillbaka 2022 som byråchef. Under de här åren har jag jobbat på byrån på olika sätt och har det vuxit fram att jag skulle bli vd.

Vad ska du åstadkomma?
– För det första vill jag fortsätta med det vi gör idag. Vi har ett gäng rådgivare som gör fantastiska saker för våra kunder. Jag tycker verkligen om att vara här och det vill jag också fortsätt med. Vi brukar säga att vi har långsiktiga relationer med kunderna, nu ser vi hur de sliter. De ska åstadkomma mer hela tiden samtidigt som utmaningarna blir mer komplexa, och då ska vi fortsätta hjälpa dem med att nå ut med det de vill ha sagt. Vi ska skapa bra kommunikation helt enkelt, säger Karin Hårding.

Vad får du för lön?
– Jag har aldrig berättat för någon vad jag har för lön, förutom min banktjänsteman och det tänker jag inte göra nu heller. Men jag känner mig nöjd och glad och har inget att klaga på.