Greenpeace uppmanar företag över världen att sluta göra affärer med Brasilien i och med skogsbränderna i regnskogen Amazonas. H&M bojkottar skinn och läder från Brasilien. Då kör den svenska ljudbokskoncernen Storytel igång en jättelansering i Brasilien.

Storytel startade igår sin lansering i Brasilien där bolaget har ett lokalt kontor i São Paolo sedan 2018 opererat av ett brasilianskt dotterbolag.  En hägrande marknad med 210 miljoner innevånare.  Samtidigt har Brasilien väckt vrede i omvärlden sedan bränderna i Amazonas startade. Det tycks inte bekomma Storytels kommunikationschef Dan Panas.

– Storytel är opolitiskt. Vi vill erbjuda fantastiska historier till alla överallt hela tiden. I det här fallet innebär det att vi erbjuder ett globalt bibliotek med 300 000 titlar totalt, säger han, och utvecklar:

– Vi erbjuder individer inspirerande och spännande läsning och lyssning och ett brett utbud av genrer. Vi bygger individer. Det finns ingen anledning att folk inte ska få del av litteratur från hela världen och även brasilianska författare, säger Dan Panas, och ställer en fråga:

– Anser du att litteratur och författarskap inte ska få flytta över landsgränser och stoppa litteratur från att vara tillgänglig i vissa länder? Jag är lite förvånad över att du tycker att författare ska begränsas och att litteratur inte ska vara tillgänglig.

Hur många har ställt frågan kring detta?
 – Du är den enda som har ställt frågan.

 

Rolf van den Brink