”I huvudet på Stefan Sauk” är den första produktionen för det nya produktionsbolaget Tensho, som drivs av musikproducenten Peter Swartling och Sebastian Navab, vd för pa-byrån The Labyrinth.

Tensho ska producera podcasts med ljud eller rörlig bild med profilerade programledare och gäster.

”Det finns ett behov av ett mer öppet samtal i samhällsdebatten och då hade Stefan Sauk ett riktigt bra koncept”, kommenterar Peter Swartling.

I podden ska skådespelaren Stefan Sauk samtala med gäster. Det första avsnittet kommer 19 april.

Peter Swartling berättar mer om tanken bakom Tensho, som har lånat sitt namn från ett begrepp som beskriver  en mjuk rörelse inom karate.

– Vi ser att människor i vår närhet har intressanta uppslag till olika former av innehåll som behöver produceras och distribueras. Men de behöver vara projekt med bärkraft och kött på benen för att de ska kunna förverkligas.

Det första exemplet är Stefan Sauks program som kommer i en kombination av pod och video-podd.

– Med Stefan känner vi att han har en stor plattform. Han är en känd skådespelare och en anlitad ljudboksinläsare. Han är också en infuencer och opinionsbildare som har något att säga.

Peter Swartling och Sebastian Navab är de enda ägarna i Tensho. De har fler produktioner på gång.

– Det finns tankar om fler poddar och vi har långt gångna planer på även en tv-serie, som jag inte vill yppa mig om.

Finns det någon gemensam nämnare i era projekt?
– Grunden är att jag och Sebastian ska tycka att det finnas en bärkraft i dem och att man inte behöver jobba helt från scratch. Projekten vi tittar på försöker hitta förändring och ha någon persona, någon form av plattform och kändisskap sög att det blir intressant omgående. Folk har kort attention span idag.

Affärsidén?
– Den är att skapa intressant och uppseendeväckande innehåll som berör intellektet eller nöjesimpulsen hos publiken och får stor uppmärksammad.

Peter Wartling kan tänka sig flera intäktsmodeller som reklam-finansiering eller försäljning av innehåll.

– Det är lite beroende på projekten.

Sebastian Navab har ju jobbat med socialdemokratiska regeringar och Stefan Sauk har uttryckt kritik mot regeringen. Hur tänker ni när det gäller politiks färg?
– Som jag har uppfattat Stefan finns det ingen politiks färg. Jag uppfattar honom inte som partipoliskt bunden. Han slår nog på saker där han upplever frustration. Det kan slå mot äldreomsorgen eller Stockholmstrafiken. Sedan vill människor färga in honom i olika paket, som när han diskuterar hur vi behandlar flyktingar som kommer till landet. Han hävdar ju själv att det handlar om sunt förnuft.