Det är på Expressen Debatt som den socialdemokratiska ledaren svarar på brevet.
 
”Jag vet att det inte var mig som ditt brev riktade sig till”, inleder Stefan Löfven sitt svar till det inlägg som 26-åriga Anna Berglund från Eskilstuna skrev på sin blogg.
 
Det öppna brevet, som skrevs för en vecka sedan, riktades ursprungligen till Fredrik Reinfeldt, där hon tog upp sin arbets- och bostadssituation med frågan "Vem har rätt till en bostad?". Brevet spreds snabbt i sociala medier, med över 10 000 delningar, och har även uppmärksammats av flera medier.
 
Än har dock statsministern inte hunnit svarat. Istället är det alltså Stefan Löfven som griper tillfället i akt för att ge sitt partis syn på den rådande bostadsbristen i Sverige.
 
Anna Berglunds situation "är upprörande" men samtidigt "alltför vanlig", skriver han och förklarar att Sverige behöver bygga fler bostäder. Särskilt hyreslägenheter behövs, då många inte har råd att köpa egen lägenhet.
 
”Därför vill vi skapa en statlig byggbonus för lägenheter för unga, just så att det byggs betydligt fler studentlägenheter och billiga ettor”.
Han pekar också på Socialdemokraterna i Stockholm som i sin skuggbudget avsatt pengar för att fördubbla byggtakten i staden och manar Alliansen att ta situationen på allvar.
 
Även jobben nämns, där Stefan Löfven hävdar att partiet vill ”bygga en modern arbetsmarknad” där det inte skapas bara fler jobb utan också jobb med "skälig lön". Samtidigt uppmanar han fler unga att engagera sig och skriva fler brev.
 
Brevet avslutas ”med värme och respekt”.