Han går till pa-byrån Rud Pedersen där han blir kollega bland annat till Moderaternas förra finansminister Anders Borg, som är delägare i byrån. Göran Persson gick dock till Kekst CNC men återfinns nu på Lumo Advice.

–  Det är väldigt roligt att kunna välkomna Stefan Löfven som industriell rådgivare, säger Kristina von Sydow, vd för Rud Pedersen.

I vilken grad kommer Stefan Löfven att vara engagerad i byrån?
– Han blir anlitad och knuten till oss någon dag i veckan.

Hur kommer han till användning för er?
– Vi hoppas kunna använda honom i många av våra befintliga uppdra men också för att hitta nya kunder. Det är många utmaningar som behöver lösas i samhället kopplade till investeringar i samhällsbygget, bland annat energiförsörjningen.

Stefan Löfven kommenterar i ett pressmeddelande:

”Jag har alltid jobbat för att lösa problem och få samhällsmaskineriet att fungera och vill fortsätta med det. Sedan jag lämnade uppdraget som statsminister och partiordförande för Socialdemokraterna i oktober 2021 har jag engagerat mig i internationell politik, fredsfrågor och barns rättigheter, men saknat att handfast jobba med frågor kopplade till den industriella utvecklingen. Konkurrenskraftiga företag är en förutsättning för framtida välfärd. Hos Rud Pedersen får jag möjlighet att återigen ta mig an detta och bidra till att lösa knutar vad gäller industrins utveckling”.