Staffan Dopping satt på X2000 igår samtidigt som slutakten i dramat Mona Sahlin pågick på Sveavägen.

”För 20 år sedan var alltid radion (särskilt den lokala, men även riksprogrammen) snabbast och mest flexibel vid stora nyhetshändelser. I dag är radion nästan sämst just när något händer” skriver Staffan Dopping på sin blogg.

Han är hård i sin kritik mot Dagens Ekot,s redaktion som i vanliga fall sätter agendan för dagen.

”Mona Sahlins pressträff om avgången kom att hamna nästan mitt i Ekots paradsändning kvart i fem. Trots det blev inslagen om s-krisen hafsiga, avbrutna och fulla av missar. När Mona Sahlin ännu inte var framme vid mikrofonerna överlämnades sändningen tillbaka Radiohuset, trots att det kokade av rykten och dramatik i lokalen” hävdar Dopping och menar att både Aftonbladet.se och Expressen.se var bättre.

Hans slutsats är: ”För mig som gammal radiot är det sorgligt att höra hur avslaget, yrvaket och – framförallt – ljudfattigt – det blir när Sveriges Radio Ekot försöker fånga nyheter som händer mitt framför mikrofonen på personalen. Svt hade möjligen också kommit i gång vid 16.50 när Mona Sahlin berättade att hon inte ställer upp för omval. Men radion kom på sista plats. Sorgligt nog.”

Av Tonchi Percan