SSUs hårt kritiserade ordförande Mansour Ahmed avgår.

Det berättar han i en debattartikel i Aftonbladet.

”Men jag väljer också att ta mitt yttersta ansvar genom att stiga åt sidan och avgå som ordförande. Jag inser att min person riskerar att stå i vägen för organisationens bästa, och valet blir då enkelt. Jag väljer att göra detta trots att jag innehar ett stort förtroende från alla de medlemmar som demokratiskt valt mig och de senaste veckorna har jag bestyrkts i detta av medlemmar som stöttat mig.”, skriver Mansour Ahmed.

SSU riskerar statliga bidrag efter avslöjandena om att företrädare i Skåne betett sig olämpligt och gjort homofobiska uttalanden. Förtroendevalda har tvingas lämna sitt uppdrag efter att ha delat ett antisemitiska inlägg i sociala medier. Medierna, bland annat Kvällsposten, har även rapporterat om falangstrider, fundamentalistiska åsikter och odemokratiska metoder.

Mansour Ahmed anser att bilden av SSU Skåne som beskrivits i medierna, inte stämmer:

”Trots upprepade försök att rätta de felaktiga uppgifterna som spridits i media, har så inte gjorts. Det har lett till att en uppsåtligt och osann bild har spridits av en massa unga medlemmar som bara velat engagera sig för ett jämlikt och demokratiskt samhälle”.

Mansour Ahmed antyder att nyheterna om SSU Skåne har varit planterade:

”Det är snudd på ironiskt att dessa individer, som alltså blev bortröstade av medlemmarna på grund av odemokratiskt och exkluderande ledarskap, nu av vissa medier tillåtits agera sanningsvittne och ses som opartiska källor.”