Sveriges kommuner och regioner, SKR, har hittat en ny kommunikationsdirektör från mediesidan.

Det är Olov Carlsson som blir ny kommunikationsdirektör på SKR. Han har senast jobbat som chefredaktör för tidningen Dagens Samhälle. Tidningen ägdes tidigare av SKR, men har förvärvats av Bonniers Business Media.

Han tillträder den 1 juli, men har redan klivit av som ansvarig utgivare för Dagens Samhälle.

Olov Carlsson ersätter Monica Björklund Aksnes, som går i pension.

Hur gick det till?
 – Jag fick frågan om jag var intresserad av att vara med i en rekryteringsprocess för jobbet. Därefter var det en process med intervjuer, tester och referenstagningar och efter det tyckte de jag var en lämplig kandidat, säger Olov Carlsson.

 Du börjar först i juli och det kanske är lite tidigt för en programförklaring, men vad tänker du uträtta?
 – Jag har alltid varit intresserad av välfärds- och demokratifrågor och det ska bli jätteintressant att hjälpa till att hålla i kommunikationen för en central opinionsbildare i välfärden som SKR.

Du byter sida, från Dagens Samhälle som har bevakat SKR till att kommunicera för SKR. Några tankar kring det?
 – Jag har jobbat inom journalistiken i 30 år, och varit ansvarig utgivare stora delar av tiden. Så det är klart att det är ett tydligt karriärbyte och det känns spännande vid 52 år. Journalistik handlar också om att hålla medborgarna informerad i viktiga frågor. Så jag byter inte bara sida utan kommer att fortsätta att förklara komplicerade sammanhang och se till att alla får fram sina bästa argument, säger Olov Carlsson, och lägger till:

– Med min bakgrund tror jag att jag kommer att förstå mediernas krav på en organisation som SKR. Sedan handlar arbetet också om att hålla medarbetare och kommunerna och regionerna informerade. Det ska bli spännande att jobba med de kompetenta medarbetarna på SKR.

Vad får du för lön?
 – Det är en sak mellan mig och min arbetsgivare.