Jag ringer och ställer frågor till Företagarnas nya vd Elisabeth Thand Ringqvist.
 
Hennes viktigaste mål är att nå ett medlemsantal på 100 000 inom, 18 månader. Det innebär 25 000 nya medlemsföretag.
 
Råkar fråga hur mycket ett medlemskap kostar. Sedan dess har jag blivit uppvaktade ett par gånger av en av företagarnas försäljare. Han heter Kurt och verkar rejält durkdriven. Han vill sälja ett medlemskap till mig och jag borde vara intresserad. Jag har ju precis startat företaget Dagens Opinion.
För närmare 2 900 kronor kostnadsfri juridisk rådgivning och opinionsbildning för företagens bästa och medlemsförmåner som rabatt på bensin?
 
Kurt ringer till och med på hemnumret och driver på. Men jag tvekar för att:
 
1. Det är tufft att vara småförtagare, trots att Företagarna har funnits länge som organisation. Väcker frågan om Företagarna kan leverera egentligen. Hur jobbar de med processer? Är de ISO-certifierade? Hur ser deras NKI ut?
 
2. Varför driver inte Företagarna frågan om ett schablonavdrag för småföretagen? På så vis slipper vi samla kvitton för minsta taxiresa som har med jobbet att göra.
 
3. Företagarna vill göra det lättare och billigare att anställa. Toppen, men ge mig också en hr-tjänst som kan hjälpa mig rekrytera rätt och gärna saftiga rabatter på platsannonsering.
 
4. Styrelseordförande för Företagarna, Jens Spendrup, verkar sätta ökat antal medlemmar som högsta mål för vd Elisabeth Thand Ringqvist. Det får mig att känna att det är organisationens tillväxt och inte medlemmarnas som står i första rummet. Hur mycket bättre bli min vardag för att Företagarna hårdvärvar nya medlemmar?
 
5. Fint att man får rabatt på BMW, men jag behöver en skåpbil. Eller i alla fall rabatt på renommerat taxiföretag.
 
6.  Företagarna bjuder på checklista för ”Ansvarsfullt företagande”. Tack, fint, men var är kurserna i bokföring, projektplanering och försäljning?
 
7. Elisabeth Thand Ringqvist får en lön på 120 000 per månad. Det ger en lönekostnad motsvarare 50 småföretagares medlemsavgift per månad för att Elisabeth Thand Ringqvist ska känna för att jobba. Jag känner inte för att vara en av dessa 50 företagare.