– Vårt absolut första mål för året, som är mest tydligt nu, är att vi vill slå medlemsrekord igen, säger Gustav Kasselstrand.
 
SDU har sedan starten vuxit stadigt och hade vid årsskiftet 3 307 medlemmar. Det är en ökning med 45 procent jämfört med ifjol. Mest har det ökat i Kalmar, Kronobergs och Västmanlands län.
 
Tillväxten beror enligt Gustav Kasselstrand på ett aktivt arbete.
 
– SDU har blivit en rejäl politisk spelare bland ungdomar i Sverige och bland övriga också för den delen. Vi har tagit för oss ganska mycket och syns både medialt och även i skolor med uppmärksammade kampanjer. Dessutom anser vi att vi är det enda ungdomsförbund som talar om verkliga problem för Sveriges ungdomar, säger han.
 
2013 kommer i övrigt att fyllas med fler aktiviteter och kampanjer. Men några exakta detaljer kan Gustav Kasselstrand inte ge förrän efter helgen.
 
– Då ska vi ha en distriktskonferens, som blir själva startskottet för kalenderåret. Vi träffas på Sveriges riksdags för att sätta upp planeringen. Men det kommer att bli ett fullspäckat år på alla sätt, inte minst vår kongress i september, som blir startskottet för valrörelsen.
 
Han fortsätter:
 
– I övrigt får vi se vad som händer. Mycket är i planeringsstadiet.
 
Vilka är de viktigaste frågorna att driva mot moderpartiet?
– En fråga jag spontant gärna ser att vi driver hårdare på och som jag ganska nyligen belyst är eu-kritik. Vi har redan lanserat en kostnadsstickare som visar hur stor kostnaden för EU är. Där tror jag moderpartiet kan bli ännu mer offensivt, med tanke på att det är fritt spelrum. Det skulle vi tjäna på.